Universitat Rovira i Virgili

El DEC organitza la primera Jornada "Taulers i Pantalles"

El DEC organitza la primera Jornada "Taulers i Pantalles". El dia 29 d'octubre la Sala de Juntes del Campus Catalunya (URV) serà seu dels jocs per un matí.

En els últims anys hem viscut dos processos simultanis relacionats amb el món dels jocs. Per una banda, els videojocs s'han consolidat com a indústria cultural i objecte d'estudi de la recerca acadèmica. Per l'altra, els jocs de taula (o jocs analògics) de tot tipus estan vivint una expansió exponencial en el tipus, mecàniques i nombre de jugadors. Però no només això, ambdós comparteixen trets teòrics, de disseny o socioculturals que poden ser analitzats des d'un punt de vista integrador on la comunicació té un paper constitutiu. En un món ple de pantalles, els videojocs i els jocs analògics conviuen i comparteixen espais d'ús.

Aquestes jornades pretenen explorar el món dels jocs des d'un punt de vista integrador, situant els jocs analògics al mateix nivell que els videojocs per tal de buscar els punts de contacte i de distinció. Volem analitzar a través de la visió dels experts una activitat humana universal i complexa com és el joc des de tres grans perspectives: la seva construcció comunicativa, la mateixa pràctica de jugar i la recerca acadèmica.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar