Universitat Rovira i Virgili

Instal·lacions

|Alt imatge columna esquerra|

Els Estudis de Comunciació de la URV s'imparteixen des del curs 2008-2009 a les modernes instal·lacions del Campus Catalunya de la URV, situat al centre de la ciutat de Tarragona.
El complex compta amb tots els equipaments i les facilitats propis d'un modern campus universitari: aulari amb climatització i instal·lació audiovisual, biblioteca i centre de documentació, restaurant-cafeteria, copisteria, aparcament amb capacitat per a 300 vehicles i connexió WiFi.

Platós de televisió
El Departament dels Estudis de Comunicació compta amb dos platós de televisió totalment equipats per a realitzar pràctiques dels ensenyaments de Publicitat i Relacions Públiques, Periodisme i Comunicació Audiovisual. Els platós disposen de set de rodatge condicionat acústicament i ergonòmicament, un sistema d'il·luminació de rails mòbils amb llums freds i incandescents, càmeres amb configuració de plató, ciclorames negres i de croma, teleprompter i microfonia sense fils.
En aquests laboratoris es realitzen pràctiques d'assignatures com ara Teoria i tècnica del llenguatge audiovisual, Tecnologia audiovisual i de la xarxa, Producció i realització de programes d'actualitat, Gèneres informatius escrits i audiovisuals II, Teoria i pràctica de la redacció i de la locució, Periodisme especialitzat en entorns multimèdia.

Laboratori de mitjans on-line
Està equipat amb 25 ordinadors multimèdia en xarxa, un escàner, impressora làser i sistema audiovisual de projecció i presentació multimèdia. En aquest laboratori es fan pràctiques d'assignatures com ara Teoria i pràctica de la redacció i de la locució, Compaginació i edició de publicacions impreses, Periodisme especialitzat en entorns multimèdia, Gèneres informatius escrits i audiovisuals I i II, Documentació informativa.

Laboratori de disseny gràfic i animació audiovisual
Està equipat amb 20 ordinadors multimèdia en xarxa, escàner i impressores làser i d'injecció de tinta. En aquest laboratori es fan pràctiques d'assignatures com ara Disseny gràfic i composició visual, Disseny multimèdia I i II, Animació audiovisual, Fotoperiodisme, Tecnologia audiovisual i de la xarxa.

Laboratori de tractament d'imatge
Els Estudis de Comunicació disposen de vuit cabines independents connectades en xarxa i repartides en dos espais: els laboratoris de tractament d'imatge 1 i 2. En aquests laboratoris els alumnes realitzen els muntatges d'àudio i de vídeo i s'enregistren les locucions corresponents.
Cada una d'aquestes 8 cabines està equipada amb una potent estació de treball informàtica amb tarja de previsualització de vídeo en temps real de format digital/analògic, raid extra de discs durs, monitor de TV, magnetoscopi digital DVCAM, taula de so i micròfon professional.
En aquests laboratoris es realitzen pràctiques d'assignatures com ara Tecnologia audiovisual i de la xarxa, Teoria i tècnica del llenguatge audiovisual, Gèneres informatius escrits i audiovisuals I i II, Periodisme especialitzat en entorns multimèdia, Infodisseny.

Estudi de Ràdio
L'estudi de ràdio té dos espais: el control tècnic i el locutori. El control està equipat amb una taula digital de 48 canals amb efectes, processadors d'àudio, compressors i filtres; dos estacions de treball d'àudio, reproductors de cassetes i CD, /pach pannels/, equalitzador gràfic, amplificadors i monitors. El locutori disposa d'un distribuïdor d'àudio professional amb auriculars, dos monitors i quatre micròfons de condensador amb suport de peu.
En aquest laboratori es fan pràctiques d'assignatures com ara Teoria i tècnica del llenguatge audiovisual, Tecnologia audiovisual i de la xarxa, Gèneres informatius escrits i audiovisuals I i II, Periodisme especialitzat en entorns multimèdia.