Universitat Rovira i Virgili

Els Syllabus 2015 incorporen Premis del Jurat

Aquest dijous el Departament d'Estudis de Comunicació ha celebrat la II Edició dels Premis Syllabus, un certamen organitzat pels i les estudiants de 3er de Comunicació Audiovisual per mostrar els curtmetratges que han realitzat a l'assignatura Gèneres i Formats Audiovisuals al públic. El programa d'enguany, que ha tornat a omplir l'Aula Magna de la Facultat de Lletres, ha consistit de cinc curtmetratges d'entre 15 i 20 minuts cadascun. 

Els cinc curtmetratges projectats han estat: 

1. El espejo de buda (Alexander Romero, Alan Pardines, Núria Oliveres, Janina Llauradó, Sergi Jiménez)

2. Última Ressaca (Sara Venque, Daniela Salemi, David Lleixà, Andrea Márquez, Guillem Barberà, Sergio Anguas)

3. El mainstream con la camisa de cuadros (Marc Solé, Claudia Llambrich, Ariadna González, Helena Blanch, Jordi Bel)

4. Cualquier día (Carlos Santos, Caterina Rúbies, Marta Pons, David Gallego, Àlex Folguera)

5. Amor a saco (Nuria Rivera, Raúl Monterde, Mireia Jansà, Robert Gassó, David del Fresno)

Els projectes són remakes de pel·lícules conegudes però convertits en un altre gènere. Així, El espejo de buda es presentava com una conversió de la fantasia èpica d'aventures El senyor del anells en road movie / buddy film, Última Ressaca és una proposta de terror-gore basada en la comèdia esbojarrada Resacón en Las VegasEl mainstream con la camisa de cuadros és una comèdia inspirada en el drama El nen del pijama de ratllesCualquier día deia ser un drama social / pel·li de festival inspirat en la comèdia El dia de la marmota, i Amor a saco es configura com una comèdia romàntica provinent del film de terror El Orfanato

Enguany, els premis Syllabus han incorporat, a més del premi del Públic, un premi del Jurat. El premi Syllabus 2015 del Públic va ser per El mainstream con la camisa de cuadros (Marc Solé, Claudia Llambrich, Ariadna González, Helena Blanch, Jordi Bel) i el premi Syllabus 2015 del Jurat per a Cualquier día (Carlos Santos, Caterina Rúbies, Marta Pons, David Gallego, Àlex Folguera) per la reflexió entorn el temps cinematogràfic i el temps real i el seu compromís social. 

A més, el jurat, format pels professors i professores Marta Selva, Bernat López, Marta Montagut, Laia Quílez, Cilia Willem i Núria Araüna va voler atorgar una menció a la Fotografia de El espejo de buda (Alexander Romero, Alan Pardines, Núria Oliveres, Janina Llauradó, Sergi Jiménez) per l'acurada bellesa de les seves imatges i l'encert de les localitzacions naturals (diürnes i nocturnes), a més del risc de l'ús del chroma.

També una menció als Efectes Especials i em Muntatge Sonor de Última Ressaca (Sara Venque, Daniela Salemi, David Lleixà, Andrea Márquez, Guillem Barberà, Sergio Anguas), pels òptims resultats aconseguits en escenes difícils en la relació entre la càmera, la direcció d'actors, creació d'ambients sonors i visuals i el maquillatge. 

A més, una menció al Guió de El mainstream con la camisa de cuadros (Marc Solé, Claudia Llambrich, Ariadna González, Helena Blanch, Jordi Bel) per enfrontar-se a la dificultat de produir un text d'humor que va funcionar molt bé durant el certamen i per involucrar tants extres a aconseguir rodar aquestes escenes hil·larants.

I finalment, una menció a l'originalitat i la frescor en la combinació de diferents registres de gènere i a la llibertat creativa per una peça tan insòlita com Amor a saco (Nuria Rivera, Raúl Monterde, Mireia Jansà, Robert Gassó, David del Fresno), a més de l'atreviment d'enfrontar-se, amb ironia, a l'amor infantil i el món adult dels prejudicis. 

El jurat va voler destacar l'èxit tant de la qualitat dels productes presentats al Syllabus 2015 com de l'organització de l'esdeveniment, deguda íntegrament al treball dels estudiants, que va comptar amb una imatge corporativa pròpia, un ambient agradable, una estructura guionada d'humor, una actuació de hip hop i premis elaborats artesanalment.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar