Universitat Rovira i Virgili

Babylon guanya la fase prèvia de la Lliga de Debat i tornarà a representar la URV

L'enfrontament final de la Lliga d'enguany a la URV va portar a competir dos equips finalistes que ja eren veterans, Babylon i Balanç de Paraules

El divendres 3 de març es va dur a terme a la sala de graus del Campus Catalunya el debat entre Babylon, l'equip guanyador de les últimes dues lligues i també d'aquesta format per Àlex Marín -el capità-, Miquel Gasparín, Toni Cabanillas -nova incorporació-, Joel Pérez i Víctor Barcelon; la majoria dels integrants del grup pertanyen als Estudis de Comunicació: Joel Pérez cursa Publicitat i Relacions Públiques i tant el Miquel Gasparín com el Toni Cabanillas són estudiants de Periodisme, mentre que Víctor Barcelon estudia Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica i Àlex Marín és graduat en Psicologia. Balanç de Paraules, l'altre equip que competia en el debat i que també van quedar segons en la competició de l'any anterior estava format pels mateixos components: Luisa Fernanda Alarcón -capitana-, Guillem Bas, Rubén Francisco Molina i Sergi Segarra, tots estudiants vinculats en Enginyeria Química. 

El jurat, format pels professors Sergio Nasarre, Mª Dolores Gimeno i José Antonio Moreno, més Mònica López com a membre del PAS i els estudiants Leandra Mestre i Marouane Lasabbas van haver d'analitzar i puntuar les intervencions dels dos grups, que debatien sobre el tema Cal que els poders públics controlin els mitjans de comunicació? 

Leandra Mestre, a més, va presentar la competició final com a corepresentant del Consell d'Estudiants de la URV, davant una sala que estava plena dels components dels altres equips participants a la Lliga, els guanyadors de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat Universitari i altres oients. Babylon va haver de defensar que els poders públics no han de controlar els mitjans de comunicació, mentre que Balanç de Paraules defensava la postura que és necessari el control d'aquests. 

Finalment, el jurat va determinar que l'equip guanyador era Babylon, amb una puntuació de 84.4, davant els 67.6 punts de Balanç de Paraules. Així mateix, també van considerar que el millor orador era Toni Cabanillas, de l'equip de Babylon.

Així doncs, del 24 al 27 d'abril, els membres de l'equip Babylon tornaran a posar-se a prova representant la Universitat Rovira i Virgili en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives, a la Universitat Pompeu Fabra. 

Babylon, l'equip guanyador de la Lliga 2017, integrat per Àlex Marín, Miquel Gasparín, Toni Cabanillas, Joel Pérez i Víctor Barcelon

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar