Universitat Rovira i Virgili

Pamela Biénzobas, membre del Jurat Internacional del festival REC 2016, va oferir un taller de crítica cinematogràfica

El divendres 2 de desembre, al Campus Catalunya, la periodista, crítica de cinema i programadora xilena va compartir la seva experiència amb els estudiants del Departament de Comunicació de la URV

Pamela Biénzobas Saffie, xilena resident a París, és una crítica cinematogràfica que escriu en diversos mitjans internacionals i ha estat co-fundadora de la revista Mabuse. També ha estat presidenta de la Federació de Crítics de Cinema Internacional (FIPRESCI), que atorga cada any alguns dels premis més prestigiosos en el món del cinema.

Aquest desembre Biénzobas ha format part del Jurat Internacional del Festival REC de Tarragona, en la seva setzena edició. Aquest taller, que es basava en la pel·lícula PARK, estava previst dins de les activitats que programava enguany el festival i anava especialment dirigit als estudiants de la Universitat Rovira i Virgili que cursen l'assignatura de Guió i Narrativa, tot i que estava obert a tothom que hi volgués participar. 

Durant la xerrada Biénzobas va explicar que hi ha moltes maneres d'enfrontar-se a una pel·lícula quan se'n fa una crítica, però va subratllar la importància de veure-la en l'ambient idoni i tal i com està pensada per visualitzar-se: de manera col·lectiva, en una sala àmplia amb una gran pantalla i un bon equip de so. La crítica xilena també va ressaltar que per molt objectiu que es vulgui ser, quan es critica un film s'ha de ser conscient que la subjectivitat sempre tindrà un paper important en la presa de decisions. "Cal tenir presents les pròpies limitacions i les expectatives que ens hem/han creat davant d'una pel·lícula", va explicar als estudiants Pamela Biénzobas. 

Finalment, la integrant del Jurat Internacional del REC va acabar concloent que cal tenir sempre present el context que envolta una pel·lícula per poder fer-ne una bona crítica i saber justificar el per què de la tria que es faci, ja que com va dir és necessari "adaptar-se sempre a la proposta que ens fa el director"

FONTS: Mariona Garcia i Núria Corominas

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Un dels moments del taller realitzat per Pamela Biénzobas