Universitat Rovira i Virgili

Els antics alumnes Antonio Mellado, Fabio Marchi i Enric Garcia, guardonats als Premis de Periodisme Jove Joan Marc Salvat

Els tres graduats en Estudis de Comunicació per la URV s'han endut premis i una menció pels seus treballs periodístics, entre ells un treball de final de grau. L'acte de lliurament de la primera edició d'aquests guardons ha tingut lloc el divendres 25 de novembre al Castell del Paborde de la Selva del Camp

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat és un guardó que vol donar reconeixement a la figura d'aquest periodista que va morir el desembre de l'any anterior amb només 27 anys i que vol aportar els valors que aquest jove va impulsar entre la pedrera de periodistes locals. És una iniciativa de Reus Digital.cat, LANOVA Ràdio i Infocamp.cat, amb el suport dels ajuntaments de la Selva del Camp i de Reus, la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç reusenca. 

A l'acte, conduït per la periodista i fundadora de LANOVA Ràdio Sílvia Segalà, hi ha participat Josep carles Rius (Valls, 1956), president de la Fundació Periodisme Plurarl, exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i exsubdirector de la Vanguardia, i també professor de Periodisme a la UAB.

El jurat, que va voler guardonar a aquells joves que incorporaven als seus projectes l'honestedat, l'ètica i la capacitat d'iniciativa, va atorgar el primer premi a Antonio Mellado Cardoner, per un reportatge de 30 minuts titulat "Les llegendes del Priorat", que es va emetre a Canal Camp. Aquest, ha estat el treball de final de grau de l'estudiant premiat. 


El segon premi ha anat a parar a mans de Fabio Marchi, per la seva intensa i fructífera trajectòria. Amb la seva joventut, va començar de becari al Reusdigital, es va integrar al Canal Reus TV, és redactor especialitzat en motor de "Mundo Deportivo" i ha creat una empresa de comunicació al territori.

Enric Garcia es va endur una menció per l'article "El retaule de les Emocions" publicat a "Fet a Tarragona".

Els tres periodistes, que van començar les seves carreres cursant Estudis de Comunicació a la Universitat Rovira i Virgili, van protagonitzar la primera vetllada d'aquests premis que volen donar suport a la part més jove del periodisme i a la seva professionalitat i dedicació. Fito Luri ha estat l'encarregat de posar música a l'acte. 

Podeu veure la resta de guardonats al següent enllaç: http://www.infocamp.cat/cultura-i-patrimoni/item/9367-necessitem-periodistes-amb-els-valors-que-defensa-el-premi-joan-marc-salvat

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Foto dels guanyadors_FONT: Reusdigital