Universitat Rovira i Virgili

Presentació i contactes

La Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació és el resultat d'un conveni de col·laboració entre la URV, a través del Departament d'Estudis de Comunicació, i Repsol.

Aquesta Càtedra realitza activitats de recerca, de formació universitària i de divulgació en l'àmbit de la comunicació social, amb una vocació de foment de la qualitat i de l'excel·lència ètica i estètica.

Mitjançant aquesta nova estructura la Universitat Rovira i Virgili, amb el generós suport de Repsol, pretén crear i divulgar coneixement sobre el comportament i l'evolució del macrosector comunicatiu pel que fa a les seves atapeïdes interaccions amb les dimensions política, cultural i econòmica de la societat tarragonina i la catalana en el seu conjunt.

Un coneixement que contribueixi a millorar la qualitat ètica i estètica de les pràctiques comunicatives en què vivim immersos, tant pel que fa a la producció i a la difusió de continguts (perspectiva de les indústries culturals) com al seu consum i apropiació per part de la ciutadania (perspectiva dels usuaris i de l'opinió pública).

Missió

La càtedra té com a missió la generació i socialització del coneixement en l'àmbit de la comunicació social des d'una perspectiva centrada en l'excel∙lència professional dels continguts i de les pràctiques comunicatives de les societats contemporànies avançades.

Objectius

- Generar coneixement de qualitat i socialment rellevant entorn de la Comunicació Social en les seves múltiples formes i canals.

- Promoure bones pràctiques comunicatives tan per part dels mitjans de comunicació i els periodistes com de les empreses i les institucions en la seva qualitat d'actors socials responsables.

- Contribuir a la formació d'alt nivell dels futurs/es professionals del periodisme, de la creació audiovisual i de la comunicació corporativa.

- Promoure la divulgació internacional de la investigació de qualitat sobre Comunicació Social generada a la URV.


CONTACTE

Jordi Farré

Av. Catalunya, 35. 43002 Tarragona

977 558 530

Pujar

Càtedra Internacional URV-Repsol d'Excel·lència en Comunicació